27.09.2022

Спецпроєкт: історія Олександра

На протязі трьох місяців ми будемо розповідати історії наших колег у спецпроєкті, основна мета якого продемонструвати як ми  кожний окремо,  та ми як команда долаємо виклики часу! Після повномасштабного вторгення в Україну кожна родина вирішує питання безпеки та життя у нових умовах. Ви знаєте, що й компанія була вимушена частково перевезти виробництва до Тернополя. І це рішення стає новим етапом у розвитку DELTA FOOD, певно так як і  рішення, які кожен з нас приймає особисто, впливають на наше подальше життя.  Перша історія – це історія Олександра Мезько, головного інженера компанії.

«Вагань, чи варто переїжджати разом з заводом, у мене не було»: як компанія DELTA FOOD перевозила завод та працівників із Запоріжжя на Тернопільщину – історія інженера Олександра

Повномаштабна війна вплинула на кожного українця та змінила його реальність. Майже 7 місяців люди різних професій, які були вимушені перебратися в інші куточки України, влаштовують нове життя. Не став виключенням інженер компанії DELTA FOOD Олександр, який разом із компанією переїхав із Запоріжжя до Тернопільщини.

«Я працюю на посаді головного інженера в компанії DELTA FOOD з 2017 року. Мої основні обов’язки – це підтримка технічного обладнання у належному стані, тобто керування технічними службами підприємства, постачанням енергоресурсів та організацією виробництва.

Сам я з міста Шостка, що у Сумській області. П’ять років тому мене запросили на співбесіду у DELTA FOOD в Запоріжжя, з того часу ми з компанією йдемо пліч-о-пліч, що би не трапилося.

DELTA FOOD – це компанія-виробник високоякісної продукції, яка з’явилася ще у 2009 році. Зараз ми виробляємо майонези, соуси, гірчицю та рослинну олію. Компанія постійно удосконалювала технології та впроваджувала найсучасніше обладнання. Об’єм нашого виробництва виріс більше ніж в 10 разів. У Запорізькій області виробництво працювало стабільно і злагоджено довгі роки, допоки не розпочалася війна».

Олександр розповів, що частина потужностей виробництва знаходилася у зоні бойових дій, в місті Гуляйполе, тож продовжувати працювати там було неможливо. Завдяки державній програмі евакуації підприємств з небезпечних зон компанії DELTA FOOD вдалося організувати переїзд до обраного з декількох варіантів майданчиків, а саме – до Тернопільській області.

«І ми поїхали запускати виробництво. Вагань у тому, чи варто переїжджати разом з компанією, у мене не було. Я вирушив до Тернополя разом із директором. Спочатку ми зіштовхнулися із проблемою відсутності житла, адже це був початок березня, коли люди масово виїжджали зі східних та північних областей у західні. Навіть у готелі було складно знайти місце. Нам тоді дуже допоміг голова громади Великої Березовиці.

День за днем ми працювали, аби скоріше відновити виробництво вже у новому місці. Потроху приїжджало обладнання, працівники, розпочався монтаж, запуск. Перший продукт на тернопільському заводі ми випустили вже у травні. Зараз тут працює дві лінії розливу соняшникової олії, а також варильне обладнання для виробництва майонезів та гірчиці з відповідними фасувальними лініями», – каже Олександр.

Головний інженер також зазначив, що розвиток виробництва продукції ТМ «Гуляй-поле» не припиняється. Зараз, наприклад, завод очікує на поставку ще одного фасувального автомату.

«З переїздом на нове робоче місце вільного часу стало набагато менше, адже будівництво і монтаж продовжуються. Взагалі мій графік, як і належить, складає 8 годин на день з двома вихідними на тиждень. Частина моїх колег мають змінний графік».

На питання про те, як Олександр облаштувався на Тернопільщині, він відповів коротко:

«Мені добре тут, хоч вдома і краще. Але я вдячний підприємству за підтримку, можливість жити у безпеці та мати стабільну роботу».

Головний інженер DELTA FOOD вважає Тернопіль компактним, красивим та спокійним містом, чого не скажеш про Запоріжжя, де він жив та працював до цієї весни.

«Запоріжжя більш промислове місто, велике. Коли я перший раз приїхав туди на співбесіду у компанію, був вражений, коли з одного берега, де вокзал, до виробництва на інший берег їхав десь 40 хвилин. Але мені як інженеру сподобалося місто: шум, рух та велика кількість підприємств. Проте й Тернопіль має свої плюси», – ділиться Олександр.

Не дивлячись на всі складнощі сьогодення, виробництво продовжує працювати, створюючи робочі місця та підтримуючи країну.