30.11.2020

ТМ Гуляй-поле рекомендує: що можна їсти та чого потрібно дотримуватися на Різдвяний піст

Різдвяний піст приурочений до найсвітлішого зимового свята, що чекає нас попереду – Різдва Христового. Цей піст триває 40 днів і завершується традиційно напередодні  Різдва Христового. Цей піст є останнім багатоденним постом у році.

Різдвяний піст ще називають Пилипівський або «Пилипко», оскільки заговини (останній день, коли можна наїстися всім, чого душа забажає) припадають на 27 листопада, день пам’яті апостола Пилипа. У порівнянні з Великим або Успенським постом, «Пилипко» не такий вже суворий піст, адже, за винятком середи і п’ятниці, а також різдвяного святвечора 6 січня, віруючим можна їсти рибу і морепродукти.

Меню в Різдвяний піст: що можна та заборонено їсти

Під час Різдвяного посту заборонені м’ясо, вершкове масло, молоко, яйця та сир. Тож можна потішити себе новими стравами з морепродуктів та овочів, пригадати давно забуті рецепти простих та легких десертів або салатами, які вільно можна заправляти майонезними соусами від Гуляй-поле, не обмежуючи себе у традиційності.

Для приготування їжі – салатів чи запікання – ТМ Гуляй-поле пропонує звернути увагу на такі пропозиції, як майонезні соуси «Салатний 30%»  та «Сімейний 50%», вони не мають яєць в основі, а в якості загущувача використовується натуральний крохмаль, що не є продуктом тваринного виробництва, тому дозволяється до вживання в піст.

Майонезні соуси від ТМ Гуляй-поле не дозволять вам засумувати за звичними стравами! Урізноманітнити смаки дозволить й лінійка соусів ТМ «Гуляй поле» – «Папрік на пікнік», «Тартар на кальмар», «Грибний видатний» та «Часниковий бувай здоровий», а також наша гірчиця – Гостра чи Пекельна! Тож харчуйтеся смачно та яскраво  з ТМ «Гуляй-поле».

Гуляй поле – Добре бо своє!

Значення й мета Різдвяного посту

Різдвяний піст встановлений, щоб до дня Різдва Христового віряни очистили себе покаянням, молитвою і постом, аби з чистим серцем, душею й тілом могли благоговійно зустріти Сина Божого, що з’явився у світ.

Гастрономічна складова посту є лише засобом для правильного духовного життя, що ґрунтується на молитві й таїнствах покаяння та причастя. Дотримуючись його, людина цілеспрямовано уповільнює темп свого життя, зосереджується не так на тілесному, як на духовному.

А Гуляй-поле допоможе вам увійти до посту легко та не зірватися протягом нього.

Про наші пропозиції

Майонезний соус «Салатний 30%» – кращий вибір для легких салатів та пісного меню, а також продукт №1 для приготування соусів та маринадів: додасть смаку для запікання! ТОП-вибір за ціною при 100% гарантованій якості.

Яскравий смак майонезного соусу «Сімейний 50%» збагатить будь-який салат. Він стане гарною основою для власних домашніх соусів! Експериментуйте зі смаками – додавайте часник, зелень або спеції! А запікання з «Сімейним» зробить неперевершеним смак риби та овочів! 100% гарантована якість!

Гірчиця – незамінна приправа для нашого раціону! Вона відмінно поєднується з більшістю страв, збагачує смак салатів та додає пікантності бутербродам. Доречна в соусах, супах та маринадах! Гірчичний порошок кращих сортів, соняшникова олія, спеції та прянощі – це секрет натуральної гірчиці Гуляй-поле: Гострої – з традиційним смаком, та Пекельної – для міцних гурманів!

Соус «Часниковий бувай здоровий»: «Дайте вгадаємо: зараз ви дивитеся на цей соус і міркуєте, куди б його додати? Та до картопельки ж. Якої? Та хоч вареної, хоч печеної, хоч смаженої, хоч фрі, хоч не фрі. А до пельменчиків, вареничків, смажених кабачків чи баклажанчиків – пальчики з’їси!»

Соус «Грибний видатний»: «У нас сусід є, за паспортом Вареник. І батько в нього Вареник, і дід. І діти Вареники. Чи варто й казати, яка в них улюблена страва? А до вареничків з картоплею обов’язкова програма – соус Грибний. Вареники це знають.»

Соус «Папрік на пікнік»: «От якби тепер були вибори найкращого соусу для пікніка, смажена курочка, ковбаски та стейк одностайно обрали б саме соус Папрік! Рушаєте на пікнік – беріть із собою Папрік!»

Соус «Тартар на кальмар»: «Ми знаємо, що власний досвід кращий за чужі поради, але якщо у вас є кальмар, то скуштуйте його з нашим соусом Тартар. Рибка теж підійде. Або інші морепродукти. Ну от скуштуйте, а потім розкажете».